Een dag in het Lord Buddha Home for Children

5.00 uur in de ochtend De moeders staan op en wekken de kinderen.
5.00 uur – 6.30 uur De kinderen komen uit bed, frissen zich wat op en poetsen hun tanden.
6.30 uur – 7.00 uur De kinderen mediteren, doen ochtendgymnastiek, terwijl de moeders het ontbijt klaarmaken en de eettrommeltjes vullen die de kinderen mee naar school nemen.
7.00 uur – 8.00 uur De kinderen douchen, kleden zich aan en ontbijten.
8.00 uur – 8.30 uur De kinderen gaan, keurig in uniform, met boekentas, eettrommeltje en een flesje water met de bus naar de Manav Bharti National School in Bodhgaya.
8.30 uur – 12.45 uur Schooltijd, met een speel- en eetpauze van een half uur.
Terwijl de kinderen op school zijn, houden de moeders zich bezig met huishoudelijke taken, doen inkopen en treffen voorbereidingen voor de lunch en het avondeten.
13.00 uur De kinderen arriveren weer op de campus, frissen zich wat op, verruilen hun schooluniform voor gewone kleding en lunchen.
14.00 uur – 16.30 uur De kinderen rusten wat, krijgen zonodig medische zorg, helpen met kleine huishoudelijke taakjes of beginnen aan hun huiswerkopdrachten.
16.30 uur – 18.00 uur Alle kinderen gaan sporten, spelen en ravotten tot het donker wordt. Op de zaterdagmiddag wordt een officiële sportwedstrijd georganiseerd.
18.00 uur – 18.30 uur De kinderen frissen zich op, krijgen fruit en melk en maken zich klaar voor de huiswerkles.
18.30 uur – 20.30 uur In de huiswerkklas wordt de lesstof van school opnieuw doorgenomen en het huiswerk voor de volgende dag voorbereid. Op de zaterdagavond wordt er zang, muziek en dansles gegeven.
20.30 uur – 21.15 uur Avondeten, wassen, tandenpoetsen en naar bed.

Bezoekmogelijkheid

Een bezoek brengen aan het Lord Buddha Home for Children? Dat kan!
Omdat de kinderen in de ochtend naar school zijn, bent u voor een rondleiding en een ontmoeting met de kinderen en hun moeders, van harte welkom in de namiddag, tussen 15.00 uur en 17.00 uur.

Bij aankomst wordt uw bezoek geregistreerd op vertoon van een legitimatiebewijs. Deze procedure is noodzakelijk in het belang van de kinderen. In het gastenboek kunt u, na afloop van uw bezoek, uw impressies opschrijven.

U mag kleine presentjes e.d. meebrengen, maar zorgt u er dan voor dat alle kinderen iets ontvangen! U kunt ook een gift achterlaten. Deze giften worden gebruikt voor uitstapjes van de kinderen met het personeel.

Bezoekadres en bereikbaarheid
Lord Buddha Home for Children
Vill. Shilounja,
PO-Bakraur
Via: Bodhgaya
District Gaya
Project-coordinator: Pawan Lal Gupta: telefoon: 09431141147
E-mail: pawanlalgupta@gmail.com