Onze partner in India

In India wordt samen gewerkt met de officieel geregistreerde non-gouvernementele organisatie Nav Bharat Jagriti Kendra (NBJK), opgericht in 1971 door een viertal ingenieurs. Geraakt door het lot van kastelozen en geïnspireerd door grote persoonlijkheden als Mahatma Ghandi besloten zij hun luxe leven op te zeggen en zich te gaan inzetten voor de kastelozen in Jharkhand en Bihar. De organisatie staat zowel in India én internationaal bekend om haar betrouwbaarheid, integriteit en voortreffelijke hulp aan de kasteloze bevolking van Bihar en Jharkhand. Nav Bharat Jagriti Kendra is dus een uitgelezen partner om het werk van Stichting Kinderhulp Bodhgaya uit te voeren.

Bestuursleden Nav Bharat Jagriti Kendra

Girija Nandan ‘Girija Satish’, Bachelor of Engineering, President
Satish Kumar ‘Satish Girija’, Bachelor of Engineering, Secretary
Prabhunath Sharma, Bachelor of Engineering, Treasurer
Bhagwan Singh, Bachelor of Engineering, Member
Banwari Kumar, Literate, Member
Mandakini Pandey, M.A., Ph.D., Member
Lily Bahen, P.G. in Social Service, Member
Smt. Roshani Dhruv Shah, Bachelor of Engineering, Member
Tusli Dubey, B.A., B.L.Member

Verantwoording

Inhoudelijke en financiële verantwoording door Nav Bharat Jagriti Kendra aan ons bestuur geschiedt via driemaandelijkse monitoring en voorts door externe controle van de jaarrekening door S. Sahoo & Co, Chartered Accountants, Delhi, India.

Steun ter plaatse

De werkzaamheden voor het Lord Buddha Home for Children in India worden gesteund door de plaatselijke autoriteiten én de plaatselijke bevolking. Daarbij wordt het Lord Buddha Home for Children in de wijde omtrek gezien als een schoolvoorbeeld voor andere binnen- en buitenlandse organisaties!